Verksamhet

HISTORIA

Hamra Jaktskytte & Studieförening bildades i början av 60-talet av Onsala-Vallda, Tölö och Släps Jaktvårdsområden och då byggdes Hamra älgskyttebana.
Verksamheten på Hamrabanan pågick till hösten 1989 då kommunen överlät marken till Kungsbacka Golfklubb för utbyggnad av golfbanan.

Efter utredningsarbete föreslog kommunen en utbyggnad av Idala Jaktvårdsgård i Kungsbacka Fritids regi. En förvaltningsstyrelse tillsattes bestående av representanter från Frillesås Sportskyttar, Idala Jaktvårdsområde, Hamra Jaktskytte & Studieförening samt representanter från Kungsbacka Fritid. Anläggningen togs i bruk våren 1992. Föreningarna har successivt byggt till banorna och allt underhåll och drift bedrivs av föreningarna.

Hamra Jaktskytte & Studieförening ser som sin uppgift att ge jägarna utbildning, såväl teoretiskt som praktiskt. Hamra Jaktskytte & Studieförening har utbildat auktoriserade skytteinstruktörer, studie och provledare för jägarexamen. Vidare ordnar vi aktivitetsdagar för jaktlag, organisationer och företag där vi med hjälp av företag från orten ordnar med enklare förtäring och service. Vid veckoslutskurser kan även övernattningsmöjligheter ordnas på Stättareds Fritidsgård.

Hamra Jaktskytte & Studieförening vill ta tillfället i akt och tacka Kungsbacka Fritid, såväl tjänstemän och politiker, för gott samarbete när det gäller banorna. Som förening är vi stolta över att ha tillgång till en modern anläggning i jägarnas tjänst.

Genom vårt ideella arbete har vi kunnat skaffa oss ett modernt undervisningsmaterial och kan hålla undervisningen "up to date"

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.